Samsung galaxy S9 – Wat te verwachten

GS9

Op zondag 25 februari om zes uur in de avond is het zover. Tijdens het Unpacked-evenement gaat Samsung hoogstwaarschijnlijk de Galaxy S9 en S9+ onthullen. Dit evenement vindt een dag voor de Mobile World Congress 2018 plaats. De afgelopen maanden is er al veel informatie naar buiten gelekt over de nieuwe smartphones van Samsung. Een mooi moment om eens te kijken wat je kunt verwachten van het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. We hebben de verschillende berichten en lekken over dit nieuwe toestel op een rijtje gezet en kunnen zo een goed beeld schetsen hoe het toestel er waarschijnlijk uit komt te zien.

Hardware van de Samsung Galaxy S9

De hardware van de Galaxy S9 zal naar verwachting internationaal niet overal hetzelfde zijn. In lijn met andere Samsung-toestellen krijgen we in Nederland waarschijnlijk de door Samsung ontwikkelde Exynos 9810-chipset, terwijl men in de Verenigde Staten de Qualcomm Snapdragon 845-processor krijgt. Beide chipsets leveren ongeveer gelijkwaardige prestaties en passen bij een high-end toestel.

Een lek in januari toonde het mogelijke doosje van de Samsung Galaxy S9 met daarop de specificaties van het toestel. Zo spreekt het doosje over 4 GB werkgeheugen en 64 GB (uitbreidbaar) opslaggeheugen. Het display zou een Quad HD+ SAmoled-scherm van 5,8-inch zijn. Dit is dezelfde grootte als de voorganger, de Galaxy S8. Het toestel heeft een Super Speed Dual Pixel-camera van twaalf megapixel met een diafragma van f/1.5 en f/2.4. De camera zou op kunnen nemen in slow motion, dankzij een Super Slow Motion-functie, maar in hoeveel beeldjes per seconde je dan kunt filmen is nog niet bekend. De voorzijde beschikt over een selfiecamera van acht megapixel.

AKG is verantwoordelijk voor het geluid. De stereo speakers zijn geoptimaliseerd door het merk, net als de meegeleverde oordoppen. Volgens het doosje zou de Samsung Galaxy S9 bestendig zijn tegen stof en water. Opladen kan draadloos via de Wireless Charging Pad.

De Samsung Galaxy S9+ daarentegen beschikt over een groter scherm van 6,2-inch. De processor zou hetzelfde zijn, maar het werkgeheugen zou 6 GB bedragen en het opslaggeheugen 128 GB. Ook zou de S9+ beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde. Beide nieuwe toestellen zouden naar verwachting beschikken over een optie om twee simkaarten te plaatsen. Daarnaast krijgen beide toestellen Android 8.0 Oreo als besturingssysteem.

Smartphone ontgrendelen met Intelligent Scan

Apple en OnePlus hebben Face Unlock op hun nieuwe smartphones en ook andere fabrikanten werken aan varianten op het ontgrendelen van de telefoon met het gezicht. De Galaxy S9 zal ook te ontgrendelen zijn met het gezicht, maar waar Samsung precies voor kiest is nog onduidelijk. Eerst werd er gesproken over een irisscanner, maar er zijn sterke geruchten dat Samsung op de Galaxy S9 en S9+ zal komen met Intelligent Scan. Deze functie zou een combinatie zijn van een oog- en gezichtsscan en levert een betere beveiliging en zou ook beter bruikbaar zijn in omgevingen met weinig licht. Er zijn geruchten over een vingerafdruksensor op het scherm, want zowel Synaptics als Qualcomm werken aan de techniek. We verwachten echter niet dat deze technologie al in de Galaxy S9 en S9+ te vinden zal zijn.

 

Design van de Samsung Galaxy S9

Op het eerste gezicht lijkt de Galaxy S9 veel op de voorganger, de Galaxy S8. Al snel kwam er dan ook kritiek op het toestel, doordat het teveel zou lijken op het vorige vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Een nader onderzoek van gelekte afbeeldingen toont echter wel enkele verschillen. De randen langs het scherm lijken nog dunner te zijn, waardoor de Galaxy S9 een nog grotere screen-to-body-verhouding heeft. We verwachten dat het scherm weer door zal lopen bij de randen, net als bij de voorganger.

Volgens gelekte beelden van vorige week zou de vingerafdruksensor verplaatst zijn. Waar je bij de Galaxy S8 soms wel eens mis kon grijpen en met je vingers  de cameralens vies aan het maken was, daar zou de vingerafdruksensor bij de Galaxy S9 gewoon weer onder de camera geplaatst zijn. Het toestel zou daarnaast iets dunner zijn en bepaalde hardwarecomponenten zijn verkleind. Mogelijk komt dit ook door een technologie waardoor bepaalde componenten van het scherm zijn samengevoegd, zoals de Touch-laag die direct in het scherm verwerkt zit. Hierdoor blijft er ruimte over voor bijvoorbeeld een grotere batterij.

*Bron: Tabletsmagazine

Facebook Reacties