Samsung Galaxy S9 Plus heeft beste camera ooit

GS9

De Samsung Galaxy S9 Plus is de beste als het om smartphonefotografie gaat. Het toestel presteert op alle vlakken uitstekend en blinkt uit dankzij zijn variabel diafragma, waardoor je foto’s altijd goed belicht zijn.

Samsung Galaxy S9 Plus camera beste ooit

Nog voordat hij officieel in de winkels ligt heeft hij zijn eerste prijs al te pakken. We hebben het over de Samsung Galaxy S9 Plus. De camera van het Samsung vlaggenschip is door DxO, een website gerund door camera-experts, uitgeroepen tot de beste in een smartphone ooit. Met zijn recordscore van 99 punten (op een schaal van 100) laat hij onder meer de Google Pixel 2 en iPhone X achter zich, welke respectievelijk 98 en 97 punten behaalden.

Volgens de experts valt er eigenlijk niks af te dingen aan de cameraprestaties van het toestel. Over de gehele linie presteren de twee lenzen uitstekend, waardoor zowel foto’s als video’s maken hem uitstekend afgaat. De dubbele camera onderscheidt zich echter door zijn variabel diafragma, waardoor je altijd goede foto’s maakt, ook bij uitdagende lichtomstandigheden.

Een diafragma bepaalt namelijk hoeveel licht wordt opgevangen. Merkt de telefoon dat je in het donker aan het fotograferen bent, dan vergroot hij de lensopening, waardoor er meer licht wordt opgevangen. Eigenlijk werkt het dus net hetzelfde als het menselijk oog. Daarnaast zijn de experts zeer te spreken over de levendige kleuren, groot kleurbereik en duidelijke contrasten.

* Bron: androidplanet.nl

Facebook Reacties